Cursus ‘Da’s humor’

Cursus ‘Da’s humor’

Category : Nieuws

Ben jij de leukste thuis, of word je juist een beetje moe van al die grappenmakers om je heen? Om te snappen waarom humor soms zo fijn en soms juist zo irritant is, helpt het om een beetje uit te zoomen. Want humor is zoveel meer dan lekker lachen. Humor gaat over grenzen en over relaties, over wie je bent en waar je voor staat. Het raakt aan de kern van ons bestaan en verdient juist daarom ook af en toe een kritische blik.
 
Tijdens de vijfdelige avondcursus Da’s Humor ga ik, samen met verschillende collega’s, in op de wondere wereld van grappen, grollen en gein. We behandelen die wereld vanuit verschillende perspectieven, en met oog voor zowel de vrolijke als de minder vrolijke kanten van humor. Onder meer de relatie tussen humor en religie, en tussen humor en de vrijheid van meningsuiting komen aan bod.
 
Deze cursus valt onder het For the Curious-cursusaanbod van Radboud Academy. In de For the Curious-cursussen geven experts van de Radboud Universiteit iedereen die nieuwsgierig is – the Curious – wetenschappelijke verdieping bij actuele thema’s in de vorm van toegankelijke colleges. Op een laagdrempelige manier wordt er steeds één thema vanuit verschillende invalshoeken belicht. Jong of oud, wel of niet gestudeerd; we proberen de kennis zo over te brengen dat het voor iedereen begrijpelijk en inspirerend is.
 
De cursus gaat van start op donderdag 26 oktober. Inschrijven kan tot 12 oktober. Voor meer informatie en inschrijven, zie https://www.ru.nl/opleidingen/onderwijs-trainingen/radboud-academy/interdisciplinair-vervolgonderwijs/cursus-das-humor/.