Over mij

Foto: Suzan Zanders-Schlijper.

Ik ben wetenschapper, docent en recensent. Ik studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam, op een studie naar laat-achttiende-eeuwse Nederlandse satire. Momenteel ben ik als docent-onderzoeker verbonden aan de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast schrijf ik recensies over cabaret en kleinkunst voor Trouw en Theaterkrant.

Ik ben tevens bestuurslid voor de Werkgroep 18e Eeuw en de Stichting Jacob Campo Weyerman. Dit zijn beide platforms voor onderzoek naar de achttiende-eeuwse cultuur en geschiedenis in Nederland en België.

In mijn vrije tijd speel ik toneel. Sinds enige jaren doe ik dat bij Theatergroep SNEU. Daarnaast ga ik graag naar concerten, theatervoorstellingen en musea. De nazit vormt daarbij een favoriet onderdeel. Voor een goed glas bier in een ongedwongen sfeer ben ik altijd te porren.

Ik woon inmiddels alweer geruime tijd met veel plezier in Utrecht, maar  groeide op in het oosten des lands, in het dorp Nijverdal, gelegen op de grens tussen Salland en Twente. Het lokale accent ben ik inmiddels (vrijwel) verleerd, maar het streekideaal ‘Hòl oe hènig’ probeer ik nog altijd hoog te houden.


Nieuws